TREBUIE SA IAU SUPLIMENTE?

image

La ora actuala piata de suplimente nutritive este una din cele mai prolifice industrii.
Rulajul anual de pe aceasta piata este de ordinul miliardelor de euro pe plan mondial.
Oare chiar sunt folositoare, sau marketingul este atât de bun încât le cumpăram ca pe orice alt lucru care este împachetat frumos?
Ca sa lămurim repede o “dilema”, suplimentele NU sunt medicamente !!
Se dau fără reteta, nu tratează boli, sunt sigure la orice vârstă, nu declanșează alte afecțiuni, și ar mai fi de spus o mulțime de diferențe, dar ati prins ideea.
În primul rand trebuie sa știm ca exista o mulțime de suplimente pentru o multitudine de situații, și tocmai de aceea când vrem sa luam un supliment trebuie sa știm de ce avem nevoie în  momentul acela.
Poate faceți parte din categoria persoanelor sub 25 ani, fara vicii,  care mănâncă regulat intre 3-5 mese pe zi, cu  produse bio, dormiți minim 8 ore pe noapte, aveti foarte putin stres, trăiti intr-un mediu nepoluant, si va antrenati minim 30 minute pe zi. In aceasta situație s-ar putea sa nu trebuiasca sa luati nici un supliment.
Dacă sunteți intr-o situatie opusa celei prezentate mai sus, atunci cu siguranta aveti carente in organism, care mai devreme sau mai târziu  se vor manifesta printr-o serie de afecțiuni.
Pentru a preveni bolile degenerative și cele asociate vârstei, este bine sa luați acele suplimente care va ajuta organismul sa funcționeze mai bine, și sa reziste mediului extern. Aceste suplimente de baza mai sunt denumite și  micronutrienti.
De exemplu: Vitamine, minerale, antioxidanți, probiotice, enzime digestive, aminoacizi,  toate acestea va vor ajuta sa completați o alimentatie moderna lipsita de nutrienti.
Cum exista vorba ” Muncești la maxim în tinerețe ca sa ai bani de spitale la batranete”
putem sa spunem ca mai bine iei din timp suplimente nutritive ca sa te protejezi odată cu înaintarea în vârstă,  decât sa astepti sa te îmbolnăvești și sa iei medicamente cu pumnul ca sa te tratezi.
Într-un articol viitor voi vorbi despre calitatea suplimentelor, și cum sa le deosebiți pe cele testate și eficiente de acelea care sunt doar ambalate frumos cu scopul de arata bine în dulapul din bucătărie

QUICK TIP:
1. încercați sa va asigurați minim DZR (doza recomandata zilnic ) De vitamine și minerale

2. Nu va grăbiți sa luați medicamente pentru orice afecțiune, poate aveți doar o lipsa de micronutrienti în alimentație. Încercați sa asigurați punctul 1.

0
  Articole similare

Add a Comment