DE CE AM BURTA ?

Lose weight

De cele mai multe ori aceasta este cea mai frecvent intalnita intrebare, indiferent daca este vorba despre o persoana supraponderala, sau chiar despre una slaba ( conform vorbei ” slab cu burta” )

De ce se depoziteaza grasime in aceasta zona, sau de ce slabim in alte zone, dar grasimea de aici ramane?

Pe langa raspunsul clasic, (de asemenea foarte adevarat) pe care il vom primi din partea oricarui om care stie ce inseamna o dieta, cum ca grasimea apare ca urmare a surplusului energetic, combinarii proaste a alimentelor, sau consumarea la ore neadecvate a acestora, mai avem si varianta cercetarii stiintifice.

Conform studiilor efectuate de-alungul anilor, s-a ajuns la concluzia ca grasimea din jurul ombilicului este determinata in mare parte de supunerea prelungita a organismului la CORTIZON, astfel ca grasimea din aceasta zona functioneaza ca un rezervor de acumulare pentru el. Acesta este un hormon asemanator cu adrenalina, dar cu o potenta mult mai mica.

Este denumit generic ” HORMONUL STRESULUI ” . Aceasta denumire isi justifica numele, deoarece in momentele in care suntem stresati secretam foarte mult cortizon, ca raspuns la acel stres. De asemenea si o lipsa de odihna adecvata, sau consumul de bauturi energizante pot determina o dereglare a productie de cortizon.

Pentru a reusi sa scapam de grasimea din aceasta zona, va trebui sa scoatem intai cortizonul din celulele grase prezente pe abdomen, sa il excretam din organism, si sa incercam sa nu mai producem altul care sa il inlocuiasca. In momentul in care cortizonul este scazut in grasimea abdominala, atunci vom putea sa o si accesam pentru a fi arsa ca sursa de energie.

 

 

 

0

Add a Comment