CUM ARZI MAI MULTĂ GRĂSIME ÎN ANTRENAMENT?

image

Pentru a arde mai multa grăsime în antrenament nu depinde întotdeauna doar de ce tip de antrenament efectuam.
Chiar dacă anumite antrenamente au un efect mai puternic asupra stratului de grăsime și asupra modului în care acesta este utilizat,  mai exista și câteva “trucuri” pe care le putem aplica pentru a accelera arderea grasimii.

1. CONSUMA O MASA CU INDICE GLICEMIC SCĂZUT ÎNAINTE DE ANTRENAMENT
Foarte mulți încă se tem sa mănânce înainte de antrenament ca nu cumva sa își compromita rezultatele.
Este adevărat ca dacă mânanci o masa plina de alimente cu indice glicemic mare,  vei intra într-o stare de somnolenta și corpul tau va reactiona mai greu datorita fluctuatiilor mari de insulina și glucoza din sânge.
Mai degrabă consumam alimente cu indice mic glicemic și absorbție lenta,  pentru a asigura un flux continuu de carbohidrati mușchilor,  împreună cu o sursa de proteina de calitate, pentru aportul de aminoacizi crescut. Este dovedit ca mâncând astfel veți arde cu pana la 10% mai multa grasime în antrenament.

2. EVITAȚI APORTUL MARE DE FRUCTOZA ÎNAINTE DE ANTRENAMENT
Fructoza este un carbohidrat cu o absorbție foarte rapida,  care de cele mai multe ori dicteaza organismului sa ardă mai mult carbohidrați decât grăsimi.
Este folositor în sporturile de anduranta când este nevoie de acest aport rapid de glucoza, dar în eforturile ca cele din sala de fitness sau în cele cu intensitate marita nu este indicat

3. FOLOSIȚI CARNITINA ȘI ULEIUL DE PESTE ÎNAINTE DE ANTRENAMENT
Folosind carnitina in combinatie cu uleiul de peste, se va produce o marire a arderilor de grasime in detrimentul glucozei. Uleiul de peste creste absortia carnitinei la nivel celular, si mareste  sensibilitatea la insulina.
Carnitina este recunoscuta pentru rolul ei de transportor de grasimi, astfel prin suplimentarea ei, mobilizam mai multa grasime pentru a fi procesata si crestem indirect si capacitatea de efort.

4. FOLOSIȚI CAFEINA PENTRU A ACCELERA METABOLISMUL
Este cunoscut faptul ca pentru a da un randament mai mare în antrenament,  cafeina are un rol important.
Pe lângă rolul de excitant al sistemului nervos, cafeina mai stimulează și scoaterea acizilor grași din celule pentru a fi folosiți ca sursa de energie.
O doza recomandata de cafeina pre antrenament ar fi între 3-8mg/kg corp, variația fiind data de tipul constituțional, greutate și sex.
Ca surse de cafeina avem la dispoziție ceaiul verde, cafeaua, yerba mate sau direct pastile de cafeina.

QUICK TIP:
Antrenamentul bazat pe intervale cu sprinturi de 30 de secunde la viteza maxima produce cele mai semnificative rezultate în arderea de grasimi si in cresterea metabolismului

0
  Articole similare

Add a Comment